1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΕΥΧΕΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


Μαθητές της καρδιάς μας, σας ευχόμαστε ολόψυχα να απολαμβάνετε
καλές και χαρούμενες διακοπές.
Φίλοι, γονείς και κηδεμόνες, ευχαριστούμε που και τη φετινή διδακτική χρονιά είσαστε δίπλα μας, στηρίζοντας το παιδαγωγικό και διδακτικό έργο μας
Με αγάπη
Ο Διευθυντής και οι Δάσκαλοι του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ικανοποιημένοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας από την εκπαιδευτική-διδακτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κρεστένων

2η μέρα 11 Ιουνίου 2014.
Η περιήγηση ξεκίνησε από το σιδηροδρομικό σταθμό Πύργου

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με περιήγηση στους "δρόμους της σταφίδας" και συγκεκριμένα, στο περιβαλλοντικό μονοπάτι "η σταφιδοκαλλιέργεια και η αστικοποίηση του Πύργου"
Οι συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας (φιλόλογος), Αγγελική Τσούρα και η αναπληρώτρια δασκάλα Μποϊντά Σταυρούλα, μας οδήγησαν στους δρόμους του εμπορίου της σταφίδας, ενός προϊόντος, στο οποίο η πόλη του Πύργου για πολλές δεκαετίες όφειλε  την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξή της. Τότε ήταν που ήρθε στην πόλη και ο  φημισμένος αρχιτέκτονας Ερνέστο Τσίλερ, σχεδιάζοντας κάποια κτήρια τα οποία σώζονται έως σήμερα. Με τα πέρασμα του χρόνου η σταφίδα έπαψε να είναι περιζήτητη και χτυπημένος από τον εγκέλαδο ο Πύργος, δέχθηκε οικονομικό πλήγμα και μαρασμό.
Η περιήγηση τελείωσε στο νέο  αρχαιολογικό μουσείο της πόλης του Πύργου
 
Τέλος, αξιολογώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιεί το ΚΠΕ Κρεστένων, οι Δάσκαλοι του σχολείου μας εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια και ευχήθηκαν στους συναδέλφους που υπηρετούν το ΚΠΕ Κρεστένων, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με την εκπόνηση και υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων. Μειονέκτημα αποτελεί η μεγάλη χιλιομετρική  απόσταση όπου με μία μόνο διανυκτέρευση, σχολεία της Μακεδονίας και Θράκης αδυνατούν να συμμετάσχουν.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κρεστένων

Εδώ, Κρέστενα, 10 Ιουνίου 2014 

Συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄τάξης στο πρόγραμμα του ΚΠΕ Κρεστένων "Προϊόντα Ηλειακής Γης"


1η μέρα 10 Ιουνίου 2014.
Α. Θεωρητική παρουσίαση του προγράμματος
Β. Παιχνίδια συγκρότηση ομάδων, συνεργασίας, εμπιστοσύνης και επαφής.
Γ. Εργαστήρια δύο ομάδων.

1η Ομάδα: Παρασκευή σαπουνιών
2η Ομάδα: Αναγνώριση προϊόντων (barcode)

 Στο τέλος η κάθε ομάδα παρουσίασε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δραστηριοτήτων τους.
Εξαιρετική η παρουσίαση των δραστηριοτήτων από το συνάδελφο και υπεύθυνο του ΚΠΕ, Πέτρο Γαβρά (ΠΕ70) και τη συνάδελφο, Μαρία Σχοινά (ΠΕ06)
Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και αύριο Τετάρτη 11 Ιουνίου.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μία ακόμη πετυχημένη εκδήλωση από το σχολείο μας

Μουσικοχορευτική Θεατρική παράσταση από τους 121 μαθητές/τριες του σχολείου μας "Γκόλφω για πάντα"


Την Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 20:00, στην εξαιρετική αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της κωμοπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Σχολείου μας. 

Οι μαθητές όλων των τάξεων (121 μαθητές και μαθήτριες) παρουσίασαν μία ανεπανάληπτη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση αφιερωμένη στην εποχή του παππού και της γιαγιάς. Την παράσταση παρακολούθησαν σε μία κατάμεστη αίθουσα (πάνω από 500 θεατές) όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, μαθητές του 1ου Γυμνασίου που έχουν αποφοιτήσει από το σχολείο μας τα παρελθόντα έτη και πλήθος συμπολιτών μας. Κατά κοινή ομολογία όλοι οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν για δύο ώρες και εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για το θέαμα, δίνοντας δύναμη και κουράγιο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με ζήλο και ευσυνειδησία προς όφελος πάντοτε των μαθητών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Λεωνίδας Μπάρδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτριος Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξανδρος Καράτζιος, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Χρήστος Παστελάς και Αλίκη Καζνταρίδου, ο Σχολικός Σύμβουλος ειδικής αγωγής, Βασίλειος Μήτσιαλος, ο τέως Διευθυντής του σχολείου μας, Παύλος Καλύβας, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης, διευθυντές και εκπαιδευτικοί άλλων σχολικών μονάδων.
Ευχαριστούμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και κατ' επέκταση όλους τους γονείς, που και τη φετινή χρονιά ήταν κοντά μας, στηρίζοντας έμπρακτα το παιδαγωγικό και διδακτικό έργο μας προς όφελος πάντοτε των παιδιών μας.
Οι μαθητές και ο σύλλογος διδασκόντων 
Καλό Καλοκαίρι 

Η έκτη τάξη του σχολείου μας στο Κ.Π.Ε. Κρεστένων





Το διήμερο  10 – 11 Ιουνίου οι μαθητές της ΣΤ τάξης, θα επισκεφθούν το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κρεστένων (Ηλεία), όπου και θα παρακολουθήσουν δια ζώσης το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  "Προϊόντα Ηλειακής Γης"
Τους μαθητές θα συνοδεύσουν εκτός από το Δάσκαλο της τάξης Δημήτριο Εμμανουηλίδη, ο Διευθυντής του Σχολείου και η Δασκάλα Δέσποινα Σπυροπούλου.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Από Δευτέρα 2 Ιουνίου μπορούν να εγγράφονται οι μαθητές στην Α΄τάξη Δημοτικού - Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται


4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ
   ΑΡΓΟΥΣ  ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του Σχολείου αρχίζουν την  ΔΕΥΤΕΡΑ 2 Ιουνίου και λήγουν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Ιουνίου.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι γεννήθηκαν το έτος 2008.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1. Πιστοποιητικό γεννήσεως.
2. Βιβλιάριο υγείας.
3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (το συγκεκριμένο έντυπο προς συμπλήρωση θα το παραλάβετε από τη Διεύθυνση του σχολείου)
 Το ΝΕΟ Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
4. Απόδειξη λογαριασμού της Δ.Ε.Η. του μαθητή και όχι συγγενών.
5. Βεβαίωση παρακολούθησης Νηπιαγωγείου
Ο Διευθυντής του Σχολείου