1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Αποχαιρετιστήρια γιορτή

Μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, οι μαθητές του σχολείου μας αποχαιρέτησαν τους "εκταίους" μας. Σε μια μικρή... μα ατμοσφαιρική γιορτή, οι "εκταίοι" παρέδωσαν το "σκήπτρο των προνομίων και των ευθυνών παράλληλα" στους μαθητές της Πέμπτης τάξης και... με μάτια υγρά... αποχαιρέτησαν το σχολείο της καρδιάς τους, το σχολείο που "δεν θα ξεχάσουν ποτέ"!!!


Ο δάσκαλος της τάξης, Δημήτρης Λυγούρας, αποχαιρέτησε -με μια σύντομη ομιλία- τα παιδιά, με την ευχή και την παρότρυνση να συνεχίσουν να αποτελούν και στο μέλλον παραδείγματα προς μίμηση και να κουβαλούν πάντα μέσα τους αρχές, αξίες και στιγμές της εξάχρονης πορείας τους.

Τα "δευτεράκια" μας άνοιξαν τη γιορτούλα με ευχάριστες καλοκαιρινές στιχομυθίες και στιχοπλοκίες και μας βροντο-τραγούδησαν πως -ο καθένας τους χωριστά- είναι "ο πιο καλός ο μαθητής στην τάξη"!!!


Η γιορτή συνεχίστηκε με τα "πρωτάκια" μας, τα οποία όλο χάρη και υπευθυνότητα(!!!) " μάλωσαν το κουνελάκι" ("Αχ, κουνελάκι"), τραγούδησαν "θεατρικά" με τον Νιόνιο (Διονύση Σαββόπουλο) το "Κοκοράκι - Όταν θα πάω, κυρά μου, στο παζάρι" και μας θύμισαν τη δύναμη της αγάπης με το "Ήταν ένας γάιδαρος"... κουνώντας μας τα αυτάκια!!!
Γ



Γελάσαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε, συγκινηθήκαμε, κλάψαμε, γεμίσαμε περηφάνια, προσδοκίες μα και αναμνήσεις, ευχηθήκαμε από καρδιάς... καλοστρατίσαμε!!!Ένα "κουβάρι αναμνήσεις και συναισθήματα" δάσκαλοι και "εκταίοι"... ένα ποτάμι... αγάπη!!! Καλό κατευόδιο, παιδούλια μας, ανοίξτε τα φτερά σας... η ζωή σας περιμένει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου