1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Οι μαθητές πάλι "μάγεψαν" τους εκατοντάδες θεατές!



Ανήμερα της εθνικής επετείου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, στο πλαίσιο εκπόνησης πολιτιστικού προγράμματος που υλοποίησαν -υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους- οι μαθητές/μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας.

Ήταν μία σχολική γιορτή αφιερωμένη στην 196η επέτειο της επανάστασης του 1821 και οι 130 μαθητές/μαθήτριες, παρουσίασαν τη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Το μεγάλο μας Τσίρκο».

Στην κατάμεστη για μία ακόμη φορά (ζητούμε συγγνώμη που αρκετοί συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν να βρουν θέση και έφυγαν άπραγοι...), αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Άργους Ορεστικού, τα παιδιά όλων των τάξεων μάς ταξίδεψαν στο χρόνο, από το 1821 έως και σήμερα με αναφορές στα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη. 


Στην παράσταση, με εμβόλιμα αποσπάσματα μεγάλων έργων του, αφιερώσαμε στον "λεξιπλάστη" της καρδιάς μας Νίκο Καζαντζάκη,αφού φέτος συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το θάνατό του.



Οι μαθητές μας με συνέπεια και υπευθυνότητα "ζωντάνεψαν" τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα στους εκατοντάδες θεατές.

Τίμησαν την εκδήλωσή μας με την παρουσία τους για μία ακόμη φορά, ο πατήρ Λεωνίδας Μπάρδος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Διευθυντής Π.Ε. Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Έλενα Ζυγούρη και Αλίκη Καζνταρίδου, ο πρώην Διευθυντής του σχολείου μας Παύλος Καλύβας μετά της συζύγου του, η συνταξιούχος συνάδελφος νηπιαγωγός Δωροθέα Παπαδοπούλου-Μαυρίδου, ο Αντιδήμαρχος Τιμολέων Ζέζος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μήνα Καλτσιάδου και Δημήτριος Ιωαννίδης.



Ευχαριστούμε: 
  • τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και κατ' επέκταση όλους τους γονείς μας, για τη συνεχή και αμέριστη αρωγή και συμπαράστασή τους στο έργο που επιτελούμε.
  • Τους χορευτές του Λαογραφικού ομίλου «ΑΡΓΕΣΤΕΣ» Άργους Ορεστικού.
  • Το Δήμο Άργους Ορεστικού για  για τη διάθεση της αίθουσας του περικαλλούς πολιτιστικού κέντρου για πολλές μέρες, αφού οι πρόβες τις δέκα τελευταίες μέρες γινόταν εκεί απογεύματα και Σαββατοκύριακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου