1821-2021 Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ Από την παράστασή μας, "Το μεγάλο μας Τσίρκο" 25-3-2017

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μετά από 87 μέρες διακοπών οι μαθητές επέστρεψαν και πάλι στα θρανία τους.

Απαιτούμε από τους σχεδιαστές της παιδείας μας ένα σχολείο με περισσότερη παιδαγωγική, περισσότερο πολιτισμό, περισσότερο ανθρωπισμό. Ένα σχολείο σύγχρονο, ελκυστικό, ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα σχολείο με περισσότερο φως!

Με τις καθιερωμένες και απαραίτητες ευλογίες της εκκλησίας μας, αλλά και τις ευχές των σεβαστών ιερέων πατέρων Λεωνίδα, Παύλου και Αντωνίου, ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η νέα σχολική χρονιά 2017-2018. 
Παρόντες πολλοί γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και εκ μέρους του Δήμου μας, ο Δημοτική Σύμβουλος Μήνα Αναστασίου-Καλτσιάδη. 

Μετά την τελετή του αγιασμού, ο Διευθυντής του σχολείου καλωσόρισε μαθητές και γονείς, επισημαίνοντας πως τούτη η πρώτη μέρα είναι γιορτινή και ξεχωριστή, αφού το σχολείο μετά από 87 μέρες διακοπών, υποδέχεται μαθητές και γονείς με χαρά, αγάπη και στοργή, ανοίγοντας και πάλι διάπλατα τις πόρτες του. Ιδιαιτέρως τόνισε, πως για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου αποκλειστικά υπεύθυνοι, είναι ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων και ουδείς μπορεί να παρεμβαίνει στη εκπαιδευτική διαδικασία παρά μόνο το υπουργείο παιδείας και αυτό μόνο με νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, διαδικασίες που πρέπει να τηρούμε και να σεβόμαστε.
Ευχαρίστησε όλους τους γονείς για την αγαστή, αρμονική και ειλικρινή συνεργασία που υπάρχει και ευελπιστεί πως θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια. 
Τέλος, διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους πως οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, χωρίς να υπολογίζουν κόπο και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως κλάδος, θα καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, ώστε να εκπληρώσουν στο ακέραιο το χρέος τους απέναντι στη γενιά του αύριο.
Τις ευχές τους εξέφρασαν εκ μέρους του Δημάρχου η Δημοτική Σύμβουλος, Μήνα Αναστασίου-Καλτσιάδη και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Απόστολος Καρανάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου